29. september 2012

fugle føde....


knækbrød med kerner masser af kerner....

What to:
1 dl Havregryn
1 dl Sesamfrø
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikke kerner
1 dl Græskar kerner
3 1/2 dl Hvedemel
2 dl Vand
1 dl Olie
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt

How to:
Alle frø, hvedemel, bagepulver og salt røres sammen.
Tilsæt vand og olie og rør det til en jævn dej.
Del dejen i 2 lige store portioner.
Rul den ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag papir og og drys med ekstra
sesam eller hørfrø.
Bages ved 200 grader i 15 – 20 minutter.
Jo længere, jo mere sprøde og gyldne bliver stykkerne.
Jeg skære dem ud i passende stykker straks de kommer ud af ovnen mens de stadig er varme.


Dette er nok noget af det nemmeste jeg nogen sinde har bagt. De er perfekt til morgenmad men er også super fine hvis man laver oste anretning eller til en tapas anretning....

27. september 2012

september so far.....

picture update....



1. ynglings figur fra Maria Rubinke udstillingen på Vejle kunstmusserum. 2. blommer af egen avl. 3. super fin gammel Bosch el-pisker som min veninde har fundet I want one!!! 4. passionsblomst. 5. ynglings Lola Ramona taske. 6. krukkerne er vinter klar. 7. random me. 8. bagsiden af min yngling porcelæns figur.  

23. september 2012

an apple a day....


Æblekage m vanilje og chokolade.

Super nem og lækker kage som kan serveres både lun og kold. det er lige nu vi har æbler i overflod så hvad er din undskyldning for ikke at bruge dem......



What to:
3-4 æbler
5 tsk. vanilje sukker
150 g blødt smør
250 g rørsukker
3 æg
210 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, grofthakket

How to:
1 Skræl æblerne, skær i kvarte, fjern kernehuset, og skær hver kvart i 2-4 stykker. Vend æblestykkerne sammen med vanilje sukkeret og stil til side.

2 Pisk smør og sukker blødt, og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel og bagepulver, og fold det i
dejen. Kom dejen op i en springform. Kom æblerne oven på dejen, drys chokoladen over, og pres det hele godt ned i dejen.

3 Bag kagen 45-50 minutter ved 175 grader. Glem det gamle trick med strikkepinden, for at se om
dejen er bagt færdig. Æblerne gør dejen så fugtig, at strikkedimsen aldrig bliver helt ren. Vurder i stedet det yderste af oversiden på kagen – den skal være relativ sprød og fast.

4 Kagen kan godt serveres lun –eksempelvis med letpisket flødeskum eller cremefraiche. Du kan
også køle den af og drysse den med flormelis.


21. september 2012

done done and almost done....

Endelig, langt om længe, færdig.....næsten

Så er vi der næsten og kun næsten der mangler stadig lidt finish....
Det gamle bad og toilet er blevet et nyt rum og jeg elsker det, jeg mangler stadig at finde en skraldespand gerne en stor hvid Vipp eller en der minder om men lige nu er det desværre ikke i budgettet. Og ikke mindst mangler jeg nogle billeder til væggen  bag toilettet ved bare ikke helt hvad det skal være....



Hvis nogen kender et godt alternativ til Vipp skraldespanden må i meget gerne byde ind.....




17. september 2012

one more time....


Macarons....

Så har jeg igen forsøgt mig med Macarons og igen uden at være helt tilfreds. Jeg ved simpelt hen ikke om jeg syntes de er besværret værd....
De får en chance til og bliver jeg ikke tilfreds der så er det slut.....


Her har I opskriften så kan I jo selv give det et forsøg....

What to:
200 g mandel mel
160 g æggehvider
Salt
100 g sukker
Evt. frugtfarve
225 g flormelis

How to:
1) Start med at kværne smuttede mandler til fint mandel mel. Næste gang køber jeg færdig mandel mel

2)Pisk æggehvider stive med salt, og kom sukker i. Pisk videre, til marengsmassen er helt stiv. Kom
lidt dråber frugtfarve i massen, og pisk, til farven er helt fordelt.

3) Sigt mandel mel og flormelis sammen, så der ikke er klumper, og bland sammen med marengsmassen. Jo mere du blander de to ting, desto mere flydende bliver massen. Vær derfor forsigtig med at blande den for voldsomt.

4) Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 60 små cirkler på cirka 2 cm i diameter. De skal
være ret små, da de jo skal lægges sammen to og to med fyld imellem sig. Derfor er det også
vigtigt, at marengsmassen er så tynd, at de flyder lidt ud og bliver flade i det. Hvis massen danner toppe, så bland den lidt mere, så den bliver mere flydende.

5) Lad kagerne tørre i mindst 1 times tid, før du kommer dem i ovnen. Det er vigtigt, at de tørrer længe nok. Ellers risikerer du makronerne at krakelere på pladen.

6) Kom kagerne ind i en 175 grader varm ovn på varmluft, og skru ned på 140 grader med det samme. Bag kagerne i 12-14 minutter. Lad dem blive kolde på pladerne.



Hjemmelavet mandel mel:
Den nemmeste måde at lave dit eget mandel mel på er at købe smuttede
mandler og blende dem selv i en foodprocessor, minihakker eller en kaffekværn. Hak
mandlerne groft, og kom dem i foodprocessoren, og kværn dem på pulseprogram.
Kommer de hakkede mandler i en sigte, og sier det fine mel fra. Resten af mandlerne kommer du
igen i foodprocessoren og kværner dem og sigter igen melet fra. Bliv ved, indtil
du kun har mandel mel.

Ganache m kaffe og mørk rom:
200 gram
mørk chokolade
2 dl piskefløde
3 tsk. instant kaffe
6cl mørk rom

1 Hak chokoladen, og
kom den i en skål sammen m rom og kaffepulver.

2 Bring fløde op at
koge, og hæld fløden
over chokoladen.

3 Pisk, indtil chokoladen
er opløst, og lad
den køle af,
inden du bruger den.

14. september 2012

efterårs mad.....


må jeg have lov at anbefale.....

gris med øl og æbler....
Ca 3-4pers

what to:
700 g nakkekoteletter
3-4 spsk. mel
5 spsk. olivenolie
2 rødløg, skåret i tynde skiver
2 store fed hvidløg,finthakkede
5-6 salvie, timian og eller rosmarin
3 æbler, skåret i kvarte
ca ½ l hvedeøl, porter eller ale
2 dl hønsefond
1-2 dl fløde
Salt
Peber

how to:
1) Skær koteletterne i tern og vend dem i mel. Brun ternene i olie. Tag kødet op og læg til side. Skru ned for varmen og steg rødløgene i 10 minutter, til de begynder at karamellisere. Kom hvidløg og krydderurter ved og steg i et par minutter. Vend æblerne i og lad dem stege i nogle minutter. Læg kødet i gryden og hæld øl og fond ved, så det dækker kødet.


2) Læg låg på, skru ned og lad kødet simre i 2,5- 3 timer. Kig til gryden hver time og hæld mere øl ved, hvis gryden er ved at koge tør. Smag til med salt og peber.
3) Tag kødstykkerne op og si saucen, pres al væden ud af løg og æbler. Kom saucen tilbage i gryden, skru op for varmen og kog saucen ind og tilsæt til sidst fløden. Den bliver ikke tyk, men mere blank og koncentreret i smagen. Læg kødet tilbage i den indkogte sauce og server med kartoffelmos.





12. september 2012

i am so going....

Maria Rubinke...

Vejle kunstmuserum udstiller Maria Rubinke fra d.08.09-11.-11 Udstillingen hedder Fragile og er en serie fantastisk porcelæns figurer og jeg skal helt sikkert ned at se den....



Maria Rubinke om sin intension med hendes figurer:

Min intension i mine værker er at skabe mit eget lille personlige oprør i de tilstande jeg finder... tja... irriterende!
Mange af mine værker tager udgangspunkt i mig selv, da jeg mener at mine værker er mest ægte og træder tydeligst i karakter hvis de har grundlag i min egen personlige udvikling.
Min verden – mine værker – men som beskueren kan spejle sig selv i og skabe deres egen historie.


11. september 2012

plum & Juicy.....


Blomme marmelade.....


What to:
1,5 kg rensede blommer
1,5-2 dl vand
650 g sukker
1 brev gelerings pulver ca 20gram


How to:
Skyl blommerne, og fjern stenene ved at halvere blommerne. Kog blommerne under låg i ca 10 min sammen med vandet, indtil alle blommerne kan være nede i lagen. Kom sukkeret i på nær det som skal blandes med gelerings pulveret. Kog blommerne og sukkeret endnu 10 min. Jeg blender min marmelade med en staveblender da jeg ikke bryder mig om klumper. Bland geleterings pulver og resten af sukkeret, og tilsæt blommerne under omrøring, og koge endnu et par min.
Kom marmeladen på glas der er skoldede og rengjort i Atamon.


God fornøjelse....

9. september 2012

Don`t fake it Bake it.....


Chokolade dessert med
Kahlua flødeskum.....


What to:
Til 4 personer
75 g mørk chokolade, mindst 70 %
70 g smør
4 spsk. kakao
Salt
2 æg
100 g sukker
1,5 spsk. lys sirup
1,5 spsk. cremefraiche
4 ramekiner og smør til at smøre dem med

How to:
1) Tænd ovnen på 150 grader.
2) Smelt chokolade, smør, kakao og
en knivspids salt sammen i en skål og pisk æg
og sukker sammen, til det er cremet
og meget lyst.

3) Kom sirup og cremefraiche i
blandingen, og vend det godt sammen.
Vend derefter chokoladeblandingen
i æggeblandingen. Hæld chokoladecremen
i fire smurte ramekiner, og bag dem i 35
minutter.

4) Kagerne hæver meget – sikkert
op over kanten – men de falder
sammen, når de kommer ud af
ovnen. Lad dem stå i tre kvarter, og
server dem ved rumtemperatur
med det kolde Kahlua-flødeskum.

Kahlua-flødeskum
1,5 dl piskefløde
4-6cl. Kahlua
Pisk fløden til blødt flødeskum,
og vend Kahluaen i.



Denne dessert er super nem og lækker og tror bestemt den smager lige så godt med Baileys flødeskum hvis man ikke er til kaffe smag.....

Velbekomme.....

5. september 2012

Engelsk Bulldog...


forever in love....


Jeg er forevigt forelsket i denne race og skal aldrig ha andet end en Engelsk Bulldog, så her kommer lidt billeder af min Mojo som jeg har haft i over seks år.....

Hvad kendetegner en Engelsk Bulldog??

Den Engelske Bulldog er i ordets bogstavelige forstand en selskabshund. Det er en livsnyder, den ukompliceret, rolig, godmodig, følsom og hengivende – og så klovner den gerne!
Bulldoggen er en ”indehund”. Den engelske bulldog egner sig ikke til at leve udendørs, da den er kuldefølsom.  Bulldoggen er desuden følsom overfor stærk varme, hvorfor det altid er vigtigt med skygge til den.....


I forhold til en oprindelig engelsk bulldog har nutidens et helt andet temperament. Racen nedstammer fra en gammel babylonisk race, mastiff, men dens udvikling fandt sted i Storbritannien. Navnet bulldog, som er af middelalderlig oprindelse, er ikke kun forbundet med hundens robuste udseende, men også med de kampe, som den kæmpede mod tyre i arenaen i datidens folkeforlystelser, før denne praksis blev forbudt i det nittende århundrede. I dag bruges hunden næsten udelukkende som familie- og selskabshund. Den fine, glatte pels er let at pleje med kam og børste......

Størrelses facts:
Hannerne er omkring 40 cm. høje. Tæverne fem cm. kortere. Vægt: 22-25 kg. Farver: Forskellige røde nuancer med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.....

3. september 2012

all in a week...

like, want and love......

et par billeder fra den sidste uges tid af ting jeg kan lide, vil have og elsker....



1. Christian Loubouin to die for....  2. Essie ynglings farver den ene hedder over the knee....  3. fantastiske choko muffins best ever....  4. dårligt billede i know men det er min nye tattoo så fin en donut og min nye ynglings farve jade....  5. Mojo m håndgranat....  6. fyldte donuts mmmm....  7. mere to die for....  8. mit forhåbentligt nye spisebord er så forelsket....  9. ønsker mig gardin stof i retro mønster anyone ??.... 10. elsker mit nye badeværelses gulv.... 11. flere ynglings farver....  12. bedste Lola Ramona køb ever....

1. september 2012

for the love off shoes....

she who dies with the most shoes wins.....

jeg elsker sko og specielt højhælede jeg har flere par end jeg nogensinde kommer til at gå med men for mig er de små kunst værker som jeg kan beundre også elsker jeg hvad de gør for mine små korte halv tykke ben..... 

her er et lille udpluk af nogen af mine ynglings sko.....

og ja der er mange fra Lola Ramona....



der mangler en vigtig sko i min samling og det er et par helt sorte pumps men nøj det er svært at finde den helt rigtig sort, sexede og perfekt sko med høj hæl et par Christian Louboutin ville være at fortrække men pengekassen siger NEJ.....