31. oktober 2012

Oktober picture update.....

alt & ingenting....

Oktober har budt på lidt af hvert og hjemme hos os er meget af dette forgået i køkkenet og rundt om spisebordet nok ikke nogen overraskelse for dem som jævnligt kigger med her på bloggen....

Jeg er blevet super glad for mit nye spise bord med jade grøn bordplade ikke at vi bruger det i hverdagen der spiser vi i sofaen men vi har haft gæster flere gange i Oktober så spisebordet er blevet benyttet flittigt....


Ud over gæster har Oktober også budt på efterårs vejr med smukke gyldne blade, solskin og let frost. Jeg har været til Nordic Ink Fest, fået lidt mere farve på armen og set den smukke sabelsluger Lucky Hell....

De kommende blog indlæg kommer bla til at omhandle Lola Ramona sko, opskrift på dyrekølle og ja så bager jeg nok noget snart igen.....

29. oktober 2012

nok verdens bedste cookies....

og så med havregryn....

Jeg faldt over opskriften på denne blog the vintage hausfrau og afprøvede den straks og har siden bagt den 2 gange mere, den er ikke mindre end fantastisk....

Det kan godt være der er havregryn i denne opskrift men diæt venlig er den nok ikke....

Havregryn/chokolade cookies.....
ca 25 stk

what to:
200 g smør
200 g farin
100 g sukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
150 g havregryn
200 g hakket chokolade 

how to:
Varm ovnen op til 165 grader.
Rør smør, brun farin og hvidt sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen, og derefter vanliljen . Bland mel, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen. Kom til sidst havregryn og chokoladestykker i.
Form kugler af dejen med en spiseske, og placer dem på bagepapir på en bageplade, med rigeligt mellemrum imellem hver kugle.
Bages i 12-15 min i en forvarmet ovn.

Jeg har lavet en dobbelt portion som jeg så har delt i 4 portioner som er rullet i fire lige store stænger som jeg har pakket ind i bagepapir og frosset ned så er det endnu hurtigere at have frisk bagte cookies når trangen melder sig og tro mig det gør den når først du har bagt dem en gang..... 
















24. oktober 2012

picture spam.....

et blog indlæg af få ord.....

Jeg har fået taget en del billeder af alt og ingen ting også har jeg hygget mig med PicMonkey som jeg syntes er total genialt og total nørdet......



mit ynglings offer.....



første forsøg med at lave fyldt chokolade ikke helt vellykket kræver flere forsøg.....


sort og hvidt tema eller noget......

Der kommer sikkert flere ord på næste blog indlæg, sikkert i form af en opskrift eller noget. Indtil da må I nøjes med mine total amatør billeder.....











22. oktober 2012

der er langt til Frederikshavn.....

Nordic Ink Fest....

Der er faktisk lidt langt til Frederikshavn men det var hele turen værd, tror vi tager en overnatning hvis vi skal afsted næste år.....

Nordic Ink Fest er en lille men hyggelig convention  og når vi nu ikke var i København og vi heller ikke kommer til Berlin convention i år så må vi jo "nøjes" 


Jeg havde en tid hos Casper Mack fra Aarhus tattoo center og har fået lidt mere farve på armen, vi var sammen med en masse fantastiske mennesker og ikke mindst fik jeg set og hilst på Lucky Hell (Im a big fan).....



19. oktober 2012

genbrug....

jeg har en teak afhængighed.....

så skete det lige igen jeg kom til at købe et nyt møbel som vi ikke lige stod og manglede vi viste det ikke ihvertfald....

jeg skulle bare lige have lidt tid til at gå så jeg gik ind i en genbrugs forretning hvor jeg egentlig aldrig rigtig har fundet noget jeg kunne bruge men det fik jeg da lige lavet om på....

teak reol ca 2,5 meter lang rigtig fin stand 295,- den måtte jeg bare eje så fik straks et reserveret skilt på og så var resten med at få den slæbt hjem min mands problem, ved egentlig godt hvofor han ser så træt ud hvergang jeg finder nye genbrugsfund....


uden at vide præcis hvor den skulle bo fik vi den slæbt op i stuen og nu er den blevet en del af reolen som hænger på vægen, jeg er selv meget godt tilfreds med resultatet ......


Men hvis du tror jeg er god til at finde genbrugs og loppe fund så har du ikke været en tur forbi Frøken F´s blog, her skal man stå tidligt op for at være med..... Jeg kan kun anbefale man lige tager et kig på hendes blog.http://vanillaicecreamandfleamarketbargains.blogspot.com/
   

total bananas.....

nem bagning....

Jeg har tit lige et par bananer vi ikke lige har fået spist inden de er blevet overmodne. Tit skræller jeg dem og fryser dem ned i små potioner til at komme i smoothies, jeg har også bagt banan muffins men i denne uge fik jeg lyst til banankage med chokolade.

Min opskrift er en gammel en jeg engang har klippet ud af et blad der er kanel i den kan undlades  hvis man syntes.....




Banankage m chokolade.....

what to:
210 g mel
230 g sukker
1 tsk natron
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 tsk vanillesukker
2 æg
1 ½ dl fx rapsolie (smags neutral)
3store eller 4 små modne bananer
2 spsk cremefraiche
100 g groft hakket mørk chokolade

how to:
Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og skummende.
Hæld langsomt olien i æggeblandingen, lidt afgangen så massen kan nå at optage olien.
Kom de mosede bananer, cremefraiche og vanille  i og fortsæt med at piske.
Tilsæt mel, kanel og natron, når alt er blandet sammen, vendes chokoladen i dejen.
Hæld dejen i en aflang kageform (evt rugbrøds form) Jeg bruger bagepapir i formen men du kan også smører den med smør.
Bag i ca 1 time, i en forvarmet ovn ved 160 grader.( du kan prik teste den for at se om den skal have lidt længere)
Husk at lade kagen køle inden du skære den i skiver.

14. oktober 2012

ink....

mere tattoo......

Så er vi på den igen, jeg har fået mere farve...
Vi er endnu ikke helt færdig med min underarm men er startet på min overarm måske ikke helt logisk men så alligevel. Vi er gået igang med overarmen fordi jeg har fået tid til at blive tattoorevet på nordic ink festival  i Frederikshavn næste weekend.....


så hvis du keder dig, tage en tur nord på.....


we are now entering the atomic space age....






7. oktober 2012

sommeren er kommet på glas....


of course I can.....


Syltede Rødbeder:

3 kg rødbeder
1,5 l eddike
600 g sukker
6 hele peberkorn
6 hele nelliker
4 kviste timian
1 peberrod til at konserver med

Kog rødbeder møre i let saltet vand ca. 1 time, hæld dem over med koldt vand og gnid skrællen af.
Skær dem i skiver og kom dem på rene glas.
Eddike og sukker bringes i kog sammen med krydderier. Lagen hældes over rødbederne m krydderierne for at konserver kommer jeg skiver af frisk peberrod i toppen af hvert af glassene, de øverste rødbeder bliver lidt stærke men det hindre mug i at udvikle sig.

I år har jeg forsøgt mig med en jule version grund opskriften er den samme men jeg har tilsat 2 stk. stjerneanis og en stang kanel så må vi se om den gør lykke om et par måneder......



Normalt sylter jeg altid asier men i år har jeg ikke kunne skaffe nogen og heller ingen krondild skærme så jeg har leget med squash i stedet, så må vi se hvordan det går I skal nok få en update.....

Squash syltet som asier:

5kg squash
250 g groft salt
1,5 l eddike
250g sukker
1 pose syltekrydderier
4 laurbærblade
dild skærme (hvis man kan skaffe det)
frisk peberrod

Squashen skrælles og flækkes. Kernerne skrabes ud med en ske og skæres i skiver, squashene lægges i en skål og drysses med groft salt de skal trække mindst 3 timer.
Skyld squashen godt og tør dem og kom dem på rene glas.
Eddiken, sukkeret og krydderierne bringes i kog og når sukkeret er smeltet hældes den over squashen dild skærme skylles og lægges også i glasset. For at konserver kommer jeg skiver af frisk peberrod i toppen af hvert af glassene. Luk straks låget.
Squashen skal trække mindst 3 uger før der spises af dem.

Jeg skolder altid mine sylteglas i kogende vand og renser dem i Atamon.



4. oktober 2012

Verdens nemmeste brød.....


Grydebrød....

Normalt gider jeg ikke bage gær brød jeg hader at få dej på fingerene og syntes tit der er for meget rengøring bagefter men hold da op dette brød er nemt her kan alle være med.....



what to:
5dl. lunkent vand
10 g salt
20 g sukker
15 g gær
400 g hvedemel
100 g speltmel
100 g rugmel
1 stk. støbejerns gryde

how to:
Rør vand,salt og sukker sammen. Tilsæt gær og opløs det.
Tilsæt mel og rør det hele sammen. Det er ikke nødvendigt at ælte dette brød.
Dæk skålen med et fugtig viskestykke og stil den i køleskabet til næste dag.
Hæld dejen ud på et meldrysset stykke bagepapir og slå den ned ved at folde den et par gange.
Læg et fugtigt klæde over igen og lad den hæve 2 timer.
Varm ovnen op til 250 grader og stil en støbejernsgryde i ovnen minimum 30 min. eller til den er gennem varm.
Sænk dejen og bagepapiret ned i gryden fugt dejen let det giver en sprød skorpe.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen.
I min ovn skal den bage i ca 40 min for at være bagt igennem men tjek løbende evt. med en træpind.
Tag gryden ud af ovnen og tag brødet ud af gryden lad brødet køle lidt af ind du skærer i det.....