28. januar 2013

be still my heart....

og røg fra raketten....

Jeg har endnu en gang lagt mig under nålen hos Casper Mack i Aarhus Tattoo Center og er endnu engang super lykkelig for resultatet....

Denne gang fik jeg jeg et mekanisk hjerte som passer ind i mit legetøjs tema og min rumraket fik ild og røg, der mangler ikke alverden andet end baggrund før jeg har min første full sleeve er færdig godt der er masser af bar hud endnu.....







































Jeg undre mig stadig over hvor meget der kommer ud af disse flade lidt kedelige tegninger.....

26. januar 2013

i am addicted to baking....


Key Lime Pie....


what to:
250 g digestive kiks
3 spsk sukker
1 tsk kanel
140 g smør
4 stk lime frugter
400 g kondenseret mælk
5 stk æggeblommer

how to:
tænd ovnen på 160 grader.
Knus kiksene fint sammen med sukker og kanel.
Smelt smør og bland med kiksekrummerne.
Kom massen i en smurt tærteform og pres det godt sammen.
Bag den i ca 6 min.
Riv skallen af tre lime frugter og pres saften af 4 lime frugter 1 dl saft i alt.
Pisk kondenseret mælk, lime saft, lime skal og æggeblommer sammen.
Fordel massen over kikse bunden og bag den i 15-20 min eller til den har sat sig i kanten og lidt på midten.
Lad tærten afkøle i formen og sæt den på køl i mindst 2 timer.( hvis du vil have marengs låg så af køl tærten lidt af skru ovnen op til 225 grader, fordel marengsen over den lune tærte og bag den i ca 10 min eller til marengsen er gylden). Skal stadig mindst 2 timer på køl før servering.

marengs låg:
4-5 stk æggehvider
150g sukker
saften af en ½ lime

Pisk æggehvidene stive og kom sukkeret i lidt af gangen rør tilsidst lime saften i.

20. januar 2013

double up on meatloaf....

jeg elsker left overs.....

jeg elsker når der er rester efter aftensmaden, jeg får tit først fri kl. 19.00 så er det rart med noget nemt og hurtigt....

vi får en gang imellem Amerikansk fars brød til aftensmad  og der er altid rester, tit har jeg bare brugt resterne til madpakker men denne gang fik vi dem som sandwich smurt med sennep og fyldt med coleslaw (link til men coleslaw opskrift)....



Amerikansk Farsbrød......

What to:
500 g hakket kalv og flæsk
1 tsk frisk timian
1 dl rasp
70 g tomatpure
100 g revet persillerod
1 stk fint hakket løg
1 fed hvidløg
1.5 dl mælk
1 pk bacon i skiver
salt og peber

sauce:
70 g tomatpure
2 spsk brunfarin
2 dl vand
3 spsk eddikke
2 spsk dijonsennep

how to:
Kød, rasp, mælk, timian, persillerod, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber blandes godt til en fars. Farsen formes til et brød som lægges i et ildfast fad. Dæk med baconskiver.

Brunes ca. 20 minutter ved 175 grader C.

Ingredienserne til saucen koges op og hædes over farsbrødet.

Bages yderligere ca. 40 minutter..

Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt sauce.

Velbekomme....

13. januar 2013

Butter fryed chicken....


smørstegt- kylling....
2 pers

2 stk kylling bryster
1 stk æg
3 spsk mel
1 dl mælk
3 spsk smør
2 spsk olie
salt og peber

Bank kylling brysterne flade med en kødhammer, det gøres lettest ved at komme dem i en frysepose.
Pisk æg og mælk sammen med salt og peber, vend kyllingbrysterne her i og bagefter i melet, lav evt en dobbelt panering.
Smelt smør og olie i en pande (olien for ikke at brænde smørret) og steg herefter kyllingen ca 10 min på hver side til de er gyldne og sprøde, der må gerne være rigeligt med fedt stof på panden.



Da det er en fed ret servere jeg den med en salat.

Mit bud på en salat:

Agurker med eller uden kerner i tern
Gulrod i tynde strimler
Avocado i tern
Artiskok hjerter
Kolde kartofler i tern
Bredbladet persille hakket groft
Rødløg i fine tern
Solsikkekerner
Brød croutoner m hvidløg og timian
Dressing af olie, eddike, sennep, salt, peber og sukker

Velbekomme og god fornøjelse.....

9. januar 2013

nem Januar mad.....

men ikke kur venlig....


Tuna melt.....

Nok til 4 sandwiches evt rester kan også bruges kold som alm. tun salat.


what to:
  • 2 dåser tun i olie/vand
  • 2 hårdkogte æg, hakket
  • 1-2 spsk hakket kapers
  • 1-2 spsk finthakket rødløg/ charlotteløg
  • Syltede agurker, finthakkede
  • 1-2 spsk blegselleri, finthakket
  • Lidt citronsaft
  • Mayonnaise
  • creamfraise
  • Mild cheddar/gouda

how to:

Tunen brydes i mindre stykker med en gaffel. Hakket æg, kapers, løg, drueagurker og blegselleri kommes ved. Bland det rundt med mayonnaisen og creamfraise. Smages til med salt, peber og citronsaft.
To store skiver godt sandwichbrød eller gode boller ristes først let.
Så kommes tunsalaten på brødet. Der dækkes med skiver af mild cheddarost/gouda. Den øverste skive brød lægges på, og man rister sandwichen færdig. Enten i ovnen under grillen eller på en grill-pande, til osten er smelter.

Velbekomme.....

5. januar 2013

jordskokkesuppe.....

og en stille men hyggelig nytårs aften.....

Nytårs aftens dag var jeg på arbejde og d. 01.01.2013 stod den atter på arbejde så vores nytår skulle forløbe stille og roligt, vi var fire ialt og den gode mad var i højsæde og hyggeligt var det....

Menuen bestod af snitter med røget laks og reje mousse til nytårs talen.
Forretten var jordskokke suppe med ristet serano.
Hovedretten var tapas i mange variatoner.
Desserten var en triologi af panna cotta vanille m passionsfrugt sirup, hvid chokolade m lakrids og mørk chokolade m Kaluha.... 






Jeg var selv svært tilfreds med jordskokke suppen så I får lige opskriften....


Jordskokkesuppe m sprødstegt serano:
ca 4 pers

what to:
400g jordskokker, skrællet vægt
100g løg, pillet vægt
150g kartofler, skrællet vægt
2 spsk olivenolie
8 dl hønsebouillon
2,5 dl fløde, 38%
2spsk citronsaft
salt og peber
150g sprødstegt seranoskinke
1spsk frisk timian
2fed hvidløg

how to:
Skæl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker.
Pil løg og skær dem i tern.
Rist grønsager og timian i olien og tilsæt hønsebouillonen. Lad det simre i ca 20 min og tilsæt fløde. Lad set simre yderlig i 5 min til alt er mørt.
Blendt suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Serano ristes i ovnen til den er sprød.
Anret rygende varm og strø seranonen over suppen.
Server evt m flutes.


 Det er jo ingen sag at invitere gæster når de står for kranse kage toppen og kranse kage konfekten og oven i købet har en fin hæklet gave med i form af en sløjfe.....
For opskrift på kranse kage så tjek lige frøken F`s blog: http://vanillaicecreamandfleamarketbargains.blogspot.dk/