28. februar 2013

my bags wants new shoes....

og ikke hvilke som helst sko men Lola Ramona....


































de er på vej hjem til mig og jeg kan næsten ikke vente og det kan taskerne heller ikke....

27. februar 2013

febuar... åh hvor har du været ligegyldig.....

men lidt billeder blev det da til....
Helt skidt var den jo heller ikke men nu må foråret godt komme....


1) græske kødboller m tzatziki og salat. 2) træls ting at tabe. 3) søndags hygge kaffe m Baileys og brød fra LagkageHuset. 4)  min nye ynglings køkken ting. 5) mere sne. 6) Mojo tigger ikke ret meget. 7) sur hund. 8) lidt farver til stuen. 9) Valentins chokolade fra min mand. 10) rester af græske kødboller nu som sandwich med råkost. 11) træt hund. 12) hjemme gjort cheese cake og opskriften kommer snart her på bloggen......

24. februar 2013

i´m back....

med nyt køkken gear....

14 dage uden internet også 3 dage med en computer der ikke ville noget som helst krise!!!
Nu med nyt modem, antivirus program og ny søge maskine....

Samme dag som internettet forsvandt fik jeg mig min længe ønskede familie forøgelse i form af en Kitchen Aid foodprocessor og jeg elsker den har desværre ikke haft så meget tid til virkelig at få prøvet alle funktioner af  men en lille pesto og kikse krummer til en cheese cake er det da blevet til....



Denne gang må i nøjes med min opskrift på Pesto men der skal nok komme en på Cheese cake det lover jeg....


 
Pesto grund opskrift:

1 bundt basilikum/ bredbladet persille 
75 g revet parmesan/manchego
40 g pinjekerner/mandler, let ristet på en pande
1 fed hvidløg
1 1/2 dl olivenolie
salt og peber(husk parmesan er salt)
saften af ½ citron
Det hele kommes i en minihakker og blendes til en fyldig masse. Olien tilsættes lidt efter lidt, indtil man opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.



Ohhh it´s good to be back har jo helt savnet mine stiller blog stunder foran computeren med en god kop kaffe....

7. februar 2013

american pie....


Apple pie....

ca 8 pers
what to:
fyld:
8-9 stk æbler
50 g sukker
50 g brun farin
2 tsk kanel
2 spsk citronsaft
2 spsk smør
1 spsk maizena
dej:
350 g hvedemel
220 g smør
2 spsk sukker
1 nip salt
½ dl koldt vand
how to:
Mørdej : Kom mel, sukker og salt i en skål og bland det sammen. Skær det kolde smør i små tern og smulder det ud i melet. Saml dejen med det kolde vand. Pak dejen i husholdningsfilm og kom den på køl i mindst en time ( kan med fordel laves dagen før). Halver dejen og den ene halvdel rulles ud og kommes i en tærteform, den skal nå ud over kanten. Sæt formen på køl indtil æblefyldet er klar.
Fyld : Æblerne skrælles, skæres i kvarte og kernehusene fjernes, kom dem i en skål med de to slags sukker, citronsaft og krydderier. Vend det hele rundt og kom æblerne i en si, og lad dem ligge over en skål i mindst 2 timer. Væsken, der er dryppet af, kommes i en lille gryde sammen med de to spiseskefulde smør. Lad det koge ind til en tynd karamelmasse.
Vend evt æblerne med maizena og kom æblerne i den dejbeklædte form. Lad dem forme en lille top. Hæld karamellen over, og rul det sidste mørdej ud til et låg. Prik med en gaffel. Pensl evt med lidt æg og bag ved 200 grader i 50 minutter. Karamellen boble op gennem hullerne, når kagen er færdig.
Server den lun, med cremefraiche eller vaniljeis til.



Denne æbletærte kræver lidt arbejde men er det hele værd og man kan sagtens varme evt. rester i mikro ovnen for den er allerbedst når den er lun....

3. februar 2013

pretty little things....

& bye bye January.....

Januar er slut og godt det samme for så er der knap så lang tid til foråret og jeg glæder mig til lysere tider og varmere vejr....

når nu det er vinter så gør sneen da en tur i skoven noget smukkere....

a little of this and a little of that og rigtig meget i blå/grønne farver....

det blev til lidt januar udsalg. Jeg har længe gerne ville have et par nye støvler og valgt faldt på Dr. Martins, gammel kærlighed ruster ikke. Magasin havde da lige fået denne skønne nyhed fra Elements og jeg havde lige et gavekort fra jul som skreg på at blive brugt....