30. juni 2013

instagram postkort....

juni 2013....

lidt billede spam fra den sidste månedes tid.....
want´s, like´s, love´s & loppefund.....


 go sommer.....


19. juni 2013

Rumble in the Jungle....

Jungle Fever #2....

Er du til gamle bil, motor cykler, 40érne, 50érne, race, musik og dejlige mennesker så er du lige gået glip af årets fest....

De kan have deres Smuk Fest og deres andre festivaler for dem selv, jeg vil til enhver tid vælge et træf som dette....

Trods det skiftende danske vejr var årets Jungle Fever helt i top, jeg fik drukket, danset, snakket, hørt musik og mødt så mange dejlig mennesker jeg desværre ser alt for sjældent.....

Den skønneste have fest ever.....
 





































Smukke gamle bil og motor cykler så lang øjet rækker....


Der skal lyde en kæmpe stor tak til Louise og Christian for denne skønne fest og til alle de frivillige der var med til at gøre dette til et fantastisk træf.....

16. juni 2013

endnu mere salat....

er endnu mere sundt....
lige en lille salat med mulighed for variation....

Salat m kylling, spelt og rugbrøds croutoner
ca 4 pers.

Kød delen af retten:
2 stk kyllingbryst (fin delt i foodprocesser eller minihakker)
200 g bacon i tern
2 dl speltkerner (kogt i let saltet vand og afkølet)
1-2 stk alm løg / skarlotteløg ( fin delt i foddprocesser eller minihakker sammen krydderurter og hvidløg)
2 fed hvidløg
1 bt krydderurtet ( jeg har brugt timian, rosmarin og oregano)
salt og peber

Den grønne del af retten:
1 stk rødløg i fine tern
1 stk rødpeber i små tern eller strimler
½ icebergsalat eller hvad man lige har lyst til
½ agurk uden kerner i tern

Dressing delen:
3 spsk stærk sennep
1 dl raps olie eller hvad man selv godt kan lide
2 tsk honning
½ dl æbleeddike eller hvidvinseddike
salt og peber (alt piskes sammen til det hænger sammen som en masse)

Rugbrøds croutoner:
16 skv rugbrød (gerne lidt tørt og skåret så tyndt så muligt)
½ dl rapsolie
havsalt

Steg bacon sprødt på en pande, tilsæt de hakkede løg og krydderurter og lad dem stege i et par min.
Tilsæt den fin delte kylling og steg det til kyllingen er nok og har fået lidt farve, husk at krydder m salt og peber.
Bland den kogte perlespelt og kyllingen i en skål og lad det køle af.
Dressingen kan med fordel laves på forhånd og gerne dagen før, der er rigeligt i den portion jeg har angivet her og den holder sig nemt optil 14 dag i køleskabet.
Når Kylling og spelt er kølet af bland med de skårne grøntsager og salaten.
Rugbrøds croutonerne lægges på bagepapir og pensles med olie og drysses med havsalt, de bages i 10-15 min ved 210 grader eller til de er sprøde alt efter tykkelse på brødet.

Anret salaten på en tallerken og hæld dressing hen over, knus rugbrødet hen over eller server dem hele til.


Reste tips:

Da jeg kun skulle bruge salat til to personer tog jeg ca halvdelen af kylling, bacon og spelt kerne mixet fra og dagen efter blandede jeg 4 spsk cremfraich, 2 spsk mayonais og lidt citronsaft sammen med kylling mixet og wupti så var der kylling salat, jeg spiset mit på et stykke ristet rugbrød....

11. juni 2013

I've got bugs.....

eller insekter nok nærmere....

jeg har altid haft en fascination for store flotte biller, natsværmere, sommerfugle og guldsmede og det har da også sat sit præg på mit hjem....

jeg overvejer at få lavet denne kollage om til en stor plakat som skal hænge i stuen....




































min ynglings biller er egehjort billen og jeg er nok nød til at få en tatoveret en dag......  


her er lidt af min samling af biller og billeder af guldsmede....




9. juni 2013

gode ben....

næsten nye møbler....

den fine kommode i gangen har fået gule sommer ben, mest fordi der manglede noget farve i gangen men også fordi de var blevet lidt slidte at se på efter års støvsuger angreb og gulvvask....

i stuen har mit lille skab der aldrig har haft ben fået fire sprit nye sort ben, igen fordi støvsugeren og gulv moppen havde det med at komme lidt for tæt på....

 det er næsten som at få nye møbler på en billig og hurtig måde.....


































benene er venligst drejet af min svigerfar, malet af mig og monteret af min mand....

4. juni 2013

salat er sundt ....

mere salat er mere sundt....

asiatisk inspireret salat med kylling og nudler, det bliver næsten ikke nemmere....

200g  Kylling bryst/ inderfileter 
2 plader ris nudler/ æg nudler
1 bundt bredbladet persille/ frisk koriander
½ agurk
1-2 forårs løg 
1 rød peberfrugt 
50g salat jeg har brugt raddiccio

dressing/ marinade:
1dl rapsolie
½ dl soja sauce
1dl sød chili sauce
1dl ristede sesamfrø 
rist sesam frøende og bland med de andre dressing ingredienser.

Skær kyllingekødet ud i passende størrelser, kom det i et ovn fast fad og mariner kyllingekødet gerne dagen før. husk at gemme noget af marinaden til dressing)
steg i ovnen ved 200 i ca 25 min.

kog nudler og skyld dem under koldt vand, bland med de skårede grøntsager og salat og kom dressing og kyllingekødet på lige før servering.....


































der er frit valg på alle hylder når det gælder grøntsager og salat, jeg har bare valgt at bruge disse...

Velbekomme....

2. juni 2013

farvel maj & tak for blomsterne....

håber juni bringer lige så mange....

1) hjemmelavet frikadelle sandwich. 2) best Ginger Beer ever !! 3) chokoladeblomst. 4) Lola Ramona love endelig blev det vejr til at lufte dem. 5) fint besøg fra Fyn. 6) flere sommer blomster. 7) frisk pasta m kylling, spinat og fløde. 8) hunden der blev træt af sin vinter pels. 9) hunden der er glad for sit nye legetøj. 10) hjemmelavet hyldeblomst saft tror nok lige jeg skal lave et sorbet forsøg. 11) min ynglings kombination af sommer blomster i år. 12) jeg kan ikke lave mad uden at bruge mængder af grøntsager og friske krydderurter. 13) flere chokoladeblomster. 14) svært at se men timian, rosmarin, salvie og oregano home growen. 15) alene hjemme menu sushi og Paradis......

Velkommen sommer, jeg har glædet mig....