Upside
down plum cake....
Hvis du som jeg har blommer i overflod så faldt jeg lige over denne opskrift den anden dag og den kan anbefales.....
Blommekage:
8-10 pers
Bund:
Dej:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm).
- Vask blommerne, halver dem (eller skær dem i kvarter) og fjern stenene. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad – gerne i to lag.
- Pisk smør, farin og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.
- Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
- Hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min.
- Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.
- Nyd blommekagen lun eller afkølet med cremefraiche eller
flødeskum til.