Den første april fik jeg en is indsat til min KitchenAid, og har haft gang i den 3 gang med succes. Det er blevet til vanilleis, hindbær sorbet og chokolade, pebermynte sorbet....
Først lidt is billede spam også lidt opskrifter....
Hindbærsorbet
- ½ l vand250g sukker
- ½ citron saften heraf
- 300g hindbær
- 1.25 pasteuriseret æggehvide (passer med de bægre man køber)
Si den varme masse så alle hindbærkerner sorteres fra. Nu skal det køles ned, og så skal det køres i ismaskinen. Imens ismaskinen kører, tager man æggehviden og pisker helt stiv, og når ismaskinen er ved at være færdig, så blander man den piskede æggehvide i massen. Det giver en helt anden og meget luftig konsistens af den færdige is. Hæld isen i frysebeholdere, og frys dem nogle timer eller dage til de skal bruges.
Chokolade sorbet m pebermynte
- 300 g chokolade af god mørk kvalitet, jeg brugte en 54%
- 4½ dl vand
- 200 g sukker
- 3 tsk pebermynte aroma
- 1 stiftpisket pasteuriseret æggehvide
Nu skal chokoladeblandingen afkøle og pebermynte aromaen tilsættes.Kør den afkølede massen på ismaskinen i ca 30min, tilsæt den stiftpiskede æggehvide og kør massen i ca 10 min mere.
Is masse bliver tyktflydende men aldrig helt stiv frossen så den skal en tur i fryseren før den er spise klar.
Det bliver godt det her:) glæder mig til flere opskrifter på is :)
SvarSlet