Krydderurter....
Jeg er stor forbruger af krydderurter både sommer og vinter, om sommeren er jeg så heldig at være næsten selvforsynende....
Jeg har mynter, citronmelisse, citrontimian, alm timian, salvie, rosmarin, oregano, purløg og basilikum og til næste år har jeg forhåbentlig både bredbladet og kruspersille i mit højbed....
Alt hvad der kan kommes grønt drys på får en tur lige fra salater, desserter og drinks....
frisk pasta m pesto....
nye kartofler m pesto....
Her er lige et par opskrifter som jeg bruger flittigt specielt om sommeren....
Pesto grund opskrift:
1 bundt basilikum/ bredbladet persille
75 g revet parmesan/manchego
40 g pinjekerner/mandler, let ristet på en pande
1 fed hvidløg
1 1/2 dl olivenolie
salt og peber(husk parmesan er salt)
saften af ½ citron
Det
hele kommes i en minihakker og blendes til en fyldig masse. Olien
tilsættes lidt efter lidt, indtil man opnår den ønskede
konsistens. Smag til med salt og peber(husk parmesan er salt).
Grill
marinade:
krydderurter
fx timian, rosmarin, salvie og oregano eller hvad man lige har ved
hånden.
Olie
salt
og peber
saften
af ½ citron
2-3 fed hvidløg
2
spsk. sukker
Blend alt fint, kom
kødet i en pose og hæld marinaden over lad det trække gerne natten
over.
frisk lavet pesto og sojamandler....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar