2. juli 2012

panna cotta...

Lige en lille opskrift..........




Vores aften her hjemme gik mod Italien eller det italienske køkken i hvert fald, den stod på Spaghetti Bolognese og Panna Cotta (kogt fløde) en af de nemmeste og lækreste desserter jeg kender....




Opskrift:



Panna Cotta m citron og jordbær gele

Panna Cotta ca 6 pers:
4 blade husblas
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
1 ½  dl sukker
½ dl citronsaft

Jordbær gele:
100 g jordbær
1 dl sukker
2 blade husblas
saften af ½ lime

Læg husblasen i blød i kold vand i 5-10 minutter.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang, fløde, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge op. Tag gryden af varmen. Klem vandet af husblasen og smelt den i den varme fløde.  Sigt massen og fordel den i 6 portions glas. Husk der skal være plads til gele.
Sæt dem i køleskab i mindst 3 timer eller natten over.
Pynt Panna Cottaen med evt. lidt mynteblade og friske jordbær.

Kog jordbær friske eller frosne sammen m sukker mas dem gennem en si varm saften op igen og tilsæt saften af en halv lime og husblas som smeltes i den varme saft.
Lav Panna Cottaen først og lad den stå ca 1 -2 time på køl inden du hælder gelen over.

Velbekomme....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar