23. september 2012

an apple a day....


Æblekage m vanilje og chokolade.

Super nem og lækker kage som kan serveres både lun og kold. det er lige nu vi har æbler i overflod så hvad er din undskyldning for ikke at bruge dem......



What to:
3-4 æbler
5 tsk. vanilje sukker
150 g blødt smør
250 g rørsukker
3 æg
210 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, grofthakket

How to:
1 Skræl æblerne, skær i kvarte, fjern kernehuset, og skær hver kvart i 2-4 stykker. Vend æblestykkerne sammen med vanilje sukkeret og stil til side.

2 Pisk smør og sukker blødt, og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel og bagepulver, og fold det i
dejen. Kom dejen op i en springform. Kom æblerne oven på dejen, drys chokoladen over, og pres det hele godt ned i dejen.

3 Bag kagen 45-50 minutter ved 175 grader. Glem det gamle trick med strikkepinden, for at se om
dejen er bagt færdig. Æblerne gør dejen så fugtig, at strikkedimsen aldrig bliver helt ren. Vurder i stedet det yderste af oversiden på kagen – den skal være relativ sprød og fast.

4 Kagen kan godt serveres lun –eksempelvis med letpisket flødeskum eller cremefraiche. Du kan
også køle den af og drysse den med flormelis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar