Æblekage
m vanilje og chokolade.
Super nem og lækker kage som kan serveres både lun og kold. det er lige nu vi har æbler i overflod så hvad er din undskyldning for ikke at bruge dem......
What
to:
3-4
æbler
5
tsk. vanilje sukker
150
g blødt smør
250
g rørsukker
3
æg
210
g mel
1
tsk. bagepulver
100
g mørk chokolade, grofthakket
How
to:
1
Skræl æblerne, skær i kvarte, fjern kernehuset, og skær hver
kvart i 2-4 stykker. Vend æblestykkerne sammen med vanilje sukkeret
og stil til side.
2
Pisk smør og sukker blødt, og pisk æggene i ét ad gangen.
Bland mel og bagepulver, og fold det i
dejen.
Kom dejen op i en springform. Kom æblerne oven på dejen, drys
chokoladen over, og pres det hele godt ned i dejen.
3
Bag kagen 45-50 minutter ved 175 grader. Glem det gamle trick med
strikkepinden, for at se om
dejen
er bagt færdig. Æblerne gør dejen så fugtig, at strikkedimsen
aldrig bliver helt ren. Vurder i stedet det yderste af oversiden på
kagen – den skal være relativ sprød og fast.
4
Kagen kan godt serveres lun –eksempelvis med letpisket
flødeskum eller cremefraiche. Du kan
også
køle den af og drysse den med flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar