Høns i asparges helt fra bunden...
Lidt billeder fra min food hall of fame danske klassikere når de er bedst...
Hakkebøf m bløde løg. Svinemørbrad m champignon a la cream. Tarteletter m høns i asparges.
Høns
i asparges:
ca
3-4 pers.
Kom
en stor suppehøne i en gryde, som fyldes med vand så fuglen er
dækket. Tilsæt lidt suppeurter eks gulerødder, en porre og et par
stilke bladselleri sammen med cirka 10 sorte peberkorn. Bring grydens
indhold i kog, og skum af ind imellem.
Lad
hønen simre ganske stille og roligt til den er godt mør – det
tager cirka 1,5 til 2 timer afhængig af størrelse, samt hvor hårdt
det koger. Når den er mør, tages den op og køles af, inden kødet
plukkes fra benet i mundrette stykker. Kog gerne suppen yderligere
ind med skroget for at få en kraftige smag. Gem den til at lave den
opbagte sovs.
- 30 g smør
- 3 spsk mel
- 1 ds hvide asparges i små stykker
- 4-5 dl suppe fra hønen
- kød fra suppehønen i mundrette bidder
- salt og peber
- tarteletter
- frisk persille, hakket eller karse
Smelt
smørret i en gryde, og lav en opbagt sovs ved at tilsætte melet og
rør grundigt. Tilsæt så væden fra aspargessnitterne og rør
grundigt, til du har en ensartet tyk sovs. Tilsæt så suppen lidt
efter lidt, mens der piskes hele tiden. Til sidst tilsættes
hønsekødet og der smages til med salt og peber. Server i lune
tarteletter drysset med lidt hakket persille.
Velbekomme....
Se det er en RIGTIG tartelet!:)
SvarSlet