18. november 2012

endnu en klassiker...


Høns i asparges helt fra bunden...

Lidt billeder fra min food hall of fame danske klassikere når de er bedst...
                  Hakkebøf m bløde løg.                   Svinemørbrad m champignon a la cream.         Tarteletter m høns i asparges. 

Høns i asparges:
ca 3-4 pers.
Kom en stor suppehøne i en gryde, som fyldes med vand så fuglen er dækket. Tilsæt lidt suppeurter eks gulerødder, en porre og et par stilke bladselleri sammen med cirka 10 sorte peberkorn. Bring grydens indhold i kog, og skum af ind imellem.
Lad hønen simre ganske stille og roligt til den er godt mør – det tager cirka 1,5 til 2 timer afhængig af størrelse, samt hvor hårdt det koger. Når den er mør, tages den op og køles af, inden kødet plukkes fra benet i mundrette stykker. Kog gerne suppen yderligere ind med skroget for at få en kraftige smag. Gem den til at lave den opbagte sovs.
  • 30 g smør
  • 3 spsk mel
  • 1 ds hvide asparges i små stykker
  • 4-5 dl suppe fra hønen
  • kød fra suppehønen i mundrette bidder
  • salt og peber
  • tarteletter
  • frisk persille, hakket eller karse
Smelt smørret i en gryde, og lav en opbagt sovs ved at tilsætte melet og rør grundigt. Tilsæt så væden fra aspargessnitterne og rør grundigt, til du har en ensartet tyk sovs. Tilsæt så suppen lidt efter lidt, mens der piskes hele tiden. Til sidst tilsættes hønsekødet og der smages til med salt og peber. Server i lune tarteletter drysset med lidt hakket persille.

Velbekomme....

1 kommentar: