lige en lille salat med mulighed for variation....
Salat
m kylling, spelt og rugbrøds croutoner
ca 4 pers.
Kød delen af retten:
2 stk kyllingbryst (fin delt i
foodprocesser eller minihakker)
200 g bacon i tern
2 dl speltkerner (kogt i let saltet
vand og afkølet)
1-2 stk alm løg / skarlotteløg ( fin
delt i foddprocesser eller minihakker sammen krydderurter og hvidløg)
2 fed hvidløg
1 bt krydderurtet ( jeg har brugt
timian, rosmarin og oregano)
salt og peber
Den grønne del af retten:
1 stk rødløg i fine tern
1 stk rødpeber i små tern eller
strimler
½ icebergsalat eller hvad man lige har
lyst til
½ agurk uden kerner i tern
Dressing delen:
3 spsk stærk sennep
1 dl raps olie eller hvad man selv godt
kan lide
2 tsk honning
½ dl æbleeddike eller hvidvinseddike
salt og peber (alt piskes sammen til
det hænger sammen som en masse)
Rugbrøds croutoner:
16 skv rugbrød (gerne lidt tørt og
skåret så tyndt så muligt)
½ dl rapsolie
havsalt
Steg bacon sprødt på en pande, tilsæt
de hakkede løg og krydderurter og lad dem stege i et par min.
Tilsæt den fin delte kylling og steg
det til kyllingen er nok og har fået lidt farve, husk at krydder m
salt og peber.
Bland den kogte perlespelt og kyllingen
i en skål og lad det køle af.
Dressingen kan med fordel laves på
forhånd og gerne dagen før, der er rigeligt i den portion jeg har
angivet her og den holder sig nemt optil 14 dag i køleskabet.
Når Kylling og spelt er kølet af
bland med de skårne grøntsager og salaten.
Rugbrøds croutonerne lægges på
bagepapir og pensles med olie og drysses med havsalt, de bages i
10-15 min ved 210 grader eller til de er sprøde alt efter tykkelse
på brødet.
Anret salaten på en tallerken og hæld
dressing hen over, knus rugbrødet hen over eller server dem hele til.
Reste tips:
Da jeg kun skulle bruge salat til to
personer tog jeg ca halvdelen af kylling, bacon og spelt kerne mixet
fra og dagen efter blandede jeg 4 spsk cremfraich, 2 spsk mayonais og
lidt citronsaft sammen med kylling mixet og wupti så var der kylling
salat, jeg spiset mit på et stykke ristet rugbrød....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar