Blomster
limonade.......
hyldeblomstsaft......
årets allerførste hyldeblomster....
De sidste 10 år har jeg
hvert år lavet en portion af min farmors blomster limonade som hun
kaldte den.
Hvis man regner med at få
den samme slags som man køber i butikkerne så bliver man snydt jeg
kan personligt ikke lide den man køber da den er alt
for sød og smager kunstig, farmors hyldeblomstsaft er mere syrlig og
frisk i smagen men det er jo smag og behag.......
der skal sukker i rigtigt meget sukker......
blomster, citron og vinsyre.....
nu med sukker og kogendevand......
Opskrift......
Hyldeblomstsaft/ Blomster
limonade
20 store hyldeblomsts
skærme overhældes med 750g brun farin, 750g rørsukker, 80g
vinsyre og 2 citroner i skiver.
1 l kogende vand hældes
over og der røres rundt til sukkeret er helt opløst. Lad det trække
4-5 dage i køleskab rør rund engang om dagen. Sies og kommes på
rene flasker(kogende vand og Atamon) som gemmes koldt.....
flasker skylles med kogendevand og Atamon....
den færdige saft opbevares bedst køligt og mørkt....
Fortyndes med vand som
saftevand, jeg servere det med isterninger og citronskiver evt. lidt
mynteblade på en varm sommer dag......
færdig blandet hyldeblomstsaft m citron og mynte......
Uh.. den ser så god ud, skal jeg helt sikkert prøve at lave..:)
SvarSlet