Oh my, almost
pie....
Rabarber kage m
marengs.....
Jeg elsker rabarber
smagen, farven, at den kan bruges til så mange ting og selvfølgelig
fordi det er noget af det første spiselige der bare vælter op af
jorden......
Opskrift: ca
8-10stykker.
what to....
Kagebund
125g blødt smør
125g sukker
4 æggeblommer
250g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 nip salt
springform ca 24cm i
diameter
Rabarberkompot
ca 750g rensede
rabarber
120g sukker
saften af 1 lime
korn af 1
vanillestang
Marengs
4 æggehvider
200g sukker
1 spsk eddike
how to trin 1....
Læg de rensede
rabarber stykker i et ildfast fad drys m sukker, vanille og pres
saften af limen over det. Bag i ovnen ved ca 180grader i 15min. Rør
lidt i den så den bliver tyk,køl ned og sigt lidt af væden fra
ellers bliver kagen for smattet.....
how to trin 2....
Rør smør og sukker
blødt tilsæt æggeblommer rør godt sammen og kom så bagepulver,
lidt salt, mel og mælk i rør sammen.
Kom i springformen
og bag ved 180grader i 20-25 min til bunden er fast næsten
færdig......
how to trin 3....
Pisk æggehvider
stiver med sukker kom eddiken i(det kan ikke smages) som noget af det
sidste det gør marengsen lidt sej når man bager den så den ikke
bliver tør og hård også godt til kys kager......
how to trin 4....
Kom
rabarberkompotten oven på kagebunden og herefter marengsen, bag
kagen færdi ved ca 180 grader i 15-20 min til marengsen er
gylden.....
Her hjemme er denne
kage et hit den kan sagtens serveres som dessert evt m en kugle is
til......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar