9. juni 2012


Oh my, almost pie....

Rabarber kage m marengs.....


Jeg elsker rabarber smagen, farven, at den kan bruges til så mange ting og selvfølgelig fordi det er noget af det første spiselige der bare vælter op af jorden......

Opskrift: ca 8-10stykker.

what to....
Kagebund
125g blødt smør
125g sukker
4 æggeblommer
250g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 nip salt
springform ca 24cm i diameter



Rabarberkompot
ca 750g rensede rabarber
120g sukker
saften af 1 lime
korn af 1 vanillestang



Marengs
4 æggehvider
200g sukker
1 spsk eddike



how to trin 1....
Læg de rensede rabarber stykker i et ildfast fad drys m sukker, vanille og pres saften af limen over det. Bag i ovnen ved ca 180grader i 15min. Rør lidt i den så den bliver tyk,køl ned og sigt lidt af væden fra ellers bliver kagen for smattet.....

how to trin 2....
Rør smør og sukker blødt tilsæt æggeblommer rør godt sammen og kom så bagepulver, lidt salt, mel og mælk i rør sammen.
Kom i springformen og bag ved 180grader i 20-25 min til bunden er fast næsten færdig......

how to trin 3....
Pisk æggehvider stiver med sukker kom eddiken i(det kan ikke smages) som noget af det sidste det gør marengsen lidt sej når man bager den så den ikke bliver tør og hård også godt til kys kager......

how to trin 4....
Kom rabarberkompotten oven på kagebunden og herefter marengsen, bag kagen færdi ved ca 180 grader i 15-20 min til marengsen er gylden.....



Her hjemme er denne kage et hit den kan sagtens serveres som dessert evt m en kugle is til......










Ingen kommentarer:

Send en kommentar