må jeg have lov at anbefale.....
gris
med øl og æbler....
Ca 3-4pers
what
to:
700
g nakkekoteletter
3-4 spsk. mel
5 spsk. olivenolie
2
rødløg, skåret i tynde skiver
2
store fed hvidløg,finthakkede
5-6
salvie, timian og eller rosmarin
3
æbler, skåret i kvarte
ca
½ l hvedeøl, porter eller ale
2
dl hønsefond
1-2
dl fløde
Salt
Peber
how
to:
1)
Skær koteletterne i tern og vend dem i mel. Brun ternene i olie. Tag
kødet op og læg til side. Skru ned for varmen og steg rødløgene i
10 minutter, til de begynder at karamellisere. Kom hvidløg og
krydderurter ved og steg i et par minutter. Vend æblerne i og lad
dem stege i nogle minutter. Læg kødet i gryden og hæld øl og fond
ved, så det dækker kødet.
2)
Læg låg på, skru ned og lad kødet simre i 2,5- 3 timer. Kig til
gryden hver time og hæld mere øl ved, hvis gryden er ved at koge
tør. Smag til med salt og peber.
3) Tag kødstykkerne op og
si saucen, pres al væden ud af løg og æbler. Kom saucen tilbage i
gryden, skru op for varmen og kog saucen ind og tilsæt til sidst
fløden. Den bliver ikke tyk, men mere blank og koncentreret i
smagen. Læg kødet tilbage i den indkogte sauce og server med
kartoffelmos.
€
Ingen kommentarer:
Send en kommentar