14. september 2012

efterårs mad.....


må jeg have lov at anbefale.....

gris med øl og æbler....
Ca 3-4pers

what to:
700 g nakkekoteletter
3-4 spsk. mel
5 spsk. olivenolie
2 rødløg, skåret i tynde skiver
2 store fed hvidløg,finthakkede
5-6 salvie, timian og eller rosmarin
3 æbler, skåret i kvarte
ca ½ l hvedeøl, porter eller ale
2 dl hønsefond
1-2 dl fløde
Salt
Peber

how to:
1) Skær koteletterne i tern og vend dem i mel. Brun ternene i olie. Tag kødet op og læg til side. Skru ned for varmen og steg rødløgene i 10 minutter, til de begynder at karamellisere. Kom hvidløg og krydderurter ved og steg i et par minutter. Vend æblerne i og lad dem stege i nogle minutter. Læg kødet i gryden og hæld øl og fond ved, så det dækker kødet.


2) Læg låg på, skru ned og lad kødet simre i 2,5- 3 timer. Kig til gryden hver time og hæld mere øl ved, hvis gryden er ved at koge tør. Smag til med salt og peber.
3) Tag kødstykkerne op og si saucen, pres al væden ud af løg og æbler. Kom saucen tilbage i gryden, skru op for varmen og kog saucen ind og tilsæt til sidst fløden. Den bliver ikke tyk, men mere blank og koncentreret i smagen. Læg kødet tilbage i den indkogte sauce og server med kartoffelmos.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar