17. september 2012

one more time....


Macarons....

Så har jeg igen forsøgt mig med Macarons og igen uden at være helt tilfreds. Jeg ved simpelt hen ikke om jeg syntes de er besværret værd....
De får en chance til og bliver jeg ikke tilfreds der så er det slut.....


Her har I opskriften så kan I jo selv give det et forsøg....

What to:
200 g mandel mel
160 g æggehvider
Salt
100 g sukker
Evt. frugtfarve
225 g flormelis

How to:
1) Start med at kværne smuttede mandler til fint mandel mel. Næste gang køber jeg færdig mandel mel

2)Pisk æggehvider stive med salt, og kom sukker i. Pisk videre, til marengsmassen er helt stiv. Kom
lidt dråber frugtfarve i massen, og pisk, til farven er helt fordelt.

3) Sigt mandel mel og flormelis sammen, så der ikke er klumper, og bland sammen med marengsmassen. Jo mere du blander de to ting, desto mere flydende bliver massen. Vær derfor forsigtig med at blande den for voldsomt.

4) Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 60 små cirkler på cirka 2 cm i diameter. De skal
være ret små, da de jo skal lægges sammen to og to med fyld imellem sig. Derfor er det også
vigtigt, at marengsmassen er så tynd, at de flyder lidt ud og bliver flade i det. Hvis massen danner toppe, så bland den lidt mere, så den bliver mere flydende.

5) Lad kagerne tørre i mindst 1 times tid, før du kommer dem i ovnen. Det er vigtigt, at de tørrer længe nok. Ellers risikerer du makronerne at krakelere på pladen.

6) Kom kagerne ind i en 175 grader varm ovn på varmluft, og skru ned på 140 grader med det samme. Bag kagerne i 12-14 minutter. Lad dem blive kolde på pladerne.



Hjemmelavet mandel mel:
Den nemmeste måde at lave dit eget mandel mel på er at købe smuttede
mandler og blende dem selv i en foodprocessor, minihakker eller en kaffekværn. Hak
mandlerne groft, og kom dem i foodprocessoren, og kværn dem på pulseprogram.
Kommer de hakkede mandler i en sigte, og sier det fine mel fra. Resten af mandlerne kommer du
igen i foodprocessoren og kværner dem og sigter igen melet fra. Bliv ved, indtil
du kun har mandel mel.

Ganache m kaffe og mørk rom:
200 gram
mørk chokolade
2 dl piskefløde
3 tsk. instant kaffe
6cl mørk rom

1 Hak chokoladen, og
kom den i en skål sammen m rom og kaffepulver.

2 Bring fløde op at
koge, og hæld fløden
over chokoladen.

3 Pisk, indtil chokoladen
er opløst, og lad
den køle af,
inden du bruger den.

1 kommentar: