Macarons....
Så har jeg igen forsøgt mig med Macarons og igen uden at være helt tilfreds. Jeg ved simpelt hen ikke om jeg syntes de er besværret værd....
De får en chance til og bliver jeg ikke tilfreds der så er det slut.....
Her har I opskriften så kan I jo selv give det et forsøg....
What
to:
200
g mandel mel
160
g æggehvider
Salt
100
g sukker
Evt.
frugtfarve
225
g flormelis
How
to:
1)
Start med at kværne smuttede mandler til fint mandel mel. Næste
gang køber jeg færdig mandel mel
2)Pisk
æggehvider stive med salt, og kom sukker i. Pisk videre, til
marengsmassen er helt stiv. Kom
lidt
dråber frugtfarve i massen, og pisk, til farven er helt fordelt.
3)
Sigt mandel mel og flormelis sammen, så der ikke er klumper,
og bland sammen med marengsmassen. Jo mere du blander de to ting,
desto mere flydende bliver massen. Vær derfor forsigtig med at
blande den for voldsomt.
4)
Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 60 små
cirkler på cirka 2 cm i diameter. De skal
være
ret små, da de jo skal lægges sammen to og to med fyld imellem sig.
Derfor er det også
vigtigt,
at marengsmassen er så tynd, at de flyder lidt ud og bliver flade i
det. Hvis massen danner toppe, så bland den lidt mere, så den
bliver mere flydende.
5)
Lad kagerne tørre i mindst 1 times tid, før du kommer dem i
ovnen. Det er vigtigt, at de tørrer længe nok. Ellers risikerer du
makronerne at krakelere på pladen.
6)
Kom kagerne ind i en 175 grader varm ovn på varmluft, og skru
ned på 140 grader med det samme. Bag kagerne i 12-14 minutter. Lad
dem blive kolde på pladerne.
Hjemmelavet
mandel mel:
Den
nemmeste måde at lave dit eget mandel mel på er at købe smuttede
mandler
og blende dem selv i en foodprocessor, minihakker eller en
kaffekværn. Hak
mandlerne
groft, og kom dem i foodprocessoren, og kværn dem på pulseprogram.
Kommer
de hakkede mandler i en sigte, og sier det fine mel fra. Resten af
mandlerne kommer du
igen
i foodprocessoren og kværner dem og sigter igen melet fra. Bliv ved,
indtil
du
kun har mandel mel.
Ganache
m kaffe og mørk rom:
200
gram
mørk
chokolade
2
dl piskefløde
3
tsk. instant kaffe
6cl
mørk rom
1
Hak chokoladen, og
kom
den i en skål sammen m rom og kaffepulver.
2
Bring fløde op at
koge,
og hæld fløden
over
chokoladen.
3
Pisk, indtil chokoladen
er
opløst, og lad
den
køle af,
inden
du bruger den.
De ser ellers super fantastiske ud:)
SvarSlet