of course I can.....
Syltede Rødbeder:
3 kg rødbeder
1,5 l eddike
600 g sukker
6 hele peberkorn
6 hele nelliker
4 kviste timian
1 peberrod til at konserver med
Kog rødbeder møre i let saltet vand ca. 1 time, hæld dem over med
koldt vand og gnid skrællen af.
Skær dem i skiver og kom dem på rene glas.
Eddike
og sukker bringes i kog sammen med krydderier. Lagen hældes over
rødbederne m krydderierne for at konserver kommer jeg skiver af
frisk peberrod i toppen af hvert af glassene, de øverste rødbeder
bliver lidt stærke men det hindre mug i at udvikle sig.
I
år har jeg forsøgt mig med en jule version grund opskriften er den
samme men jeg har tilsat 2 stk. stjerneanis og en stang kanel så må
vi se om den gør lykke om et par måneder......
Normalt
sylter jeg altid asier men i år har jeg ikke kunne skaffe nogen og
heller ingen krondild skærme så jeg har leget med squash i stedet,
så må vi se hvordan det går I skal nok få en update.....
Squash
syltet som asier:
5kg
squash
250
g groft salt
1,5
l eddike
250g
sukker
1
pose syltekrydderier
4
laurbærblade
dild
skærme (hvis man kan skaffe det)
frisk
peberrod
Squashen
skrælles og flækkes. Kernerne skrabes ud med en ske og skæres i
skiver, squashene lægges i en skål og drysses med groft salt de
skal trække mindst 3 timer.
Skyld
squashen godt og tør dem og kom dem på rene glas.
Eddiken,
sukkeret og krydderierne bringes i kog og når sukkeret er smeltet
hældes den over squashen dild skærme skylles og lægges også i
glasset. For at konserver kommer jeg skiver af frisk peberrod i
toppen af hvert af glassene. Luk straks låget.
Squashen
skal trække mindst 3 uger før der spises af dem.
Jeg
skolder altid mine sylteglas i kogende vand og renser dem i Atamon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar