Grydebrød....
Normalt gider jeg ikke bage gær brød jeg hader at få dej på fingerene og syntes tit der er for meget rengøring bagefter men hold da op dette brød er nemt her kan alle være med.....
what to:
5dl. lunkent vand
10
g salt
20
g sukker
15 g gær
15 g gær
400
g hvedemel
100
g speltmel
100
g rugmel
1
stk. støbejerns gryde
how to:
Rør
vand,salt og sukker sammen. Tilsæt gær og opløs det.
Tilsæt
mel og rør det hele sammen. Det er ikke nødvendigt at ælte dette
brød.
Dæk
skålen med et fugtig viskestykke og stil den i køleskabet til næste
dag.
Hæld
dejen ud på et meldrysset stykke bagepapir og slå den ned ved at
folde den et par gange.
Læg
et fugtigt klæde over igen og lad den hæve 2 timer.
Varm
ovnen op til 250 grader og stil en støbejernsgryde i ovnen minimum
30 min. eller til den er gennem varm.
Sænk
dejen og bagepapiret ned i gryden fugt dejen let det giver en sprød
skorpe.
Læg
låg på gryden og stil den i ovnen.
I
min ovn skal den bage i ca 40 min for at være bagt igennem men tjek
løbende evt. med en træpind.
Tag
gryden ud af ovnen og tag brødet ud af gryden lad brødet køle lidt
af ind du skærer i det.....
Det skal jeg da prøve!:)
SvarSlet