Jeg har tit lige et par bananer vi ikke lige har fået spist inden de er blevet overmodne. Tit skræller jeg dem og fryser dem ned i små potioner til at komme i smoothies, jeg har også bagt banan muffins men i denne uge fik jeg lyst til banankage med chokolade.
Min opskrift er en gammel en jeg engang har klippet ud af et blad der er kanel i den kan undlades hvis man syntes.....
Banankage
m chokolade.....
what
to:
210
g mel
230
g sukker
1 tsk natron
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 tsk vanillesukker
2 æg
1 ½ dl fx rapsolie (smags neutral)
3store eller 4 små modne bananer
2 spsk cremefraiche
100 g groft hakket mørk chokolade
how to:
1 tsk natron
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 tsk vanillesukker
2 æg
1 ½ dl fx rapsolie (smags neutral)
3store eller 4 små modne bananer
2 spsk cremefraiche
100 g groft hakket mørk chokolade
how to:
Pisk
sukker og æg i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og
skummende.
Hæld
langsomt olien i æggeblandingen, lidt afgangen så massen kan nå at
optage olien.
Kom
de mosede bananer, cremefraiche og vanille i og fortsæt med
at piske.
Tilsæt
mel, kanel og natron, når alt er blandet sammen, vendes chokoladen i
dejen.
Hæld
dejen i en aflang kageform (evt rugbrøds form) Jeg bruger bagepapir
i formen men du kan også smører den med smør.
Bag
i ca 1 time, i en forvarmet ovn ved 160 grader.( du kan prik teste
den for at se om den skal have lidt længere)
Husk
at lade kagen køle inden du skære den i skiver.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar