12. november 2012

a trip down memory lane.......

min total ynglings klassiker.....

det bedste min farmor kunne lave til aftensmad når vi var på besøg var grydestegt kylling en absolut familie klassiker der om sommeren var efterfulgt af jordbær m fløde....

nogen vil mene at det er en sommerret men jeg kan spise den hele året rundt....

Grydestegt kylling med skilt sovs
Ca 3-4 pers.

1 kylling (cirka 1200 g)
  • salt og peber
  • 2 spsk sukker
  • persille nok til at fylde kyllingen helt
  • 1 løg i både
  • 2 gulerødder i stave
  • 1 fed hvid løg
  • friske timian kviste
  • ½ citron i både
  • 15 g smør
  • 1 spsk olie
  • 3½ dl hønsefond/bouillon
  • 1 ½ dl fløde
  • kulør
  • 2 tsk Maizena

Kyllingen krydret indvendigt med salt og peber, inden den fyldes med persille og citron både.
Varm olien og smørret i en stor stegegryde, til det bruser.
Gnid kyllingen med salt, peber og sukker udvendig.
Brun kyllingen på alle sider.
Tag kyllingen op og brun løg, hvidløg, gulerødder og timian, læg kyllingen tilbage oven på grønsagerne og tilsæt hønsefond og lad kyllingen simre i cirka 45 – 55 minutter, indtil kødet er mørt (det skal slippe benet ved låret).
Tag kyllingen og af gryden, og dæk den med sølvpapir, mens du laver sovsen ved at si grønsagerne fra og tilsætte fløde, hvoraf noget er rørt op med Maizena. Lad sovsen komme i kog, og smag til med salt og peber. Tilsæt kulør, hvis der ønskes en mørkere sauce.

Server med evt. ryste ribs(ribs med sukker på) syltede agurker og kartofler.


1 kommentar: