det bedste min farmor kunne lave til aftensmad når vi var på besøg var grydestegt kylling en absolut familie klassiker der om sommeren var efterfulgt af jordbær m fløde....
nogen vil mene at det er en sommerret men jeg kan spise den hele året rundt....
Grydestegt kylling med skilt sovs
Ca
3-4 pers.
1
kylling (cirka 1200 g)
- salt og peber
- 2 spsk sukker
- persille nok til at fylde kyllingen helt
- 1 løg i både
- 2 gulerødder i stave
- 1 fed hvid løg
- friske timian kviste
- ½ citron i både
- 15 g smør
- 1 spsk olie
- 3½ dl hønsefond/bouillon
- 1 ½ dl fløde
- kulør
- 2 tsk Maizena
Kyllingen
krydret indvendigt med salt og peber, inden den fyldes med persille
og citron både.
Varm
olien og smørret i en stor stegegryde, til det bruser.
Gnid
kyllingen med salt, peber og sukker udvendig.
Brun
kyllingen på alle sider.
Tag
kyllingen op og brun løg, hvidløg, gulerødder og timian, læg
kyllingen tilbage oven på grønsagerne og tilsæt hønsefond og lad
kyllingen simre i cirka 45 – 55 minutter, indtil kødet er mørt
(det skal slippe benet ved låret).
Tag
kyllingen og af gryden, og dæk den med sølvpapir, mens du laver
sovsen ved at si grønsagerne fra og tilsætte fløde, hvoraf noget
er rørt op med Maizena. Lad sovsen komme i kog, og smag til med salt
og peber. Tilsæt kulør, hvis der ønskes en mørkere sauce.
Server
med evt. ryste ribs(ribs med sukker på) syltede agurker og
kartofler.
mmhhh.. Det er også een af mine mange favoritter..:)
SvarSlet