meget,meget langtidsstegt gris....
Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig ud i Pulled Pork og har da også fået gode råd både her og der men det er endt ud i at jeg har samlet alt det bedste fra de gode råd og fra to til tre opskrifter. Det store dilemma har været wet/ dry rub og jeg har forsøgt mig med dry....
Pulled
Pork: ca 4 pers
What
to:
1
stykke nakkefilet – (denne opskrift er lavet med en på 1,2kg)
Saltlage:
2
liter vand
1,20
dl salt
1
dl sukker
3
laurbærblade
Dry
rub (krydderiblanding)
1
spsk. salt
2
spsk. paprika
2
spsk røget paprika
4
spsk. brun farin
2
spsk. barbecuekrydderi
1
spsk. hvidløgspulver
1
spsk cayennepeber
1
tsk sort peber
worcestershire
sauce (kommes på kødet inden krydderiblandingen kommes på)
Who
to:
Start
med at lave saltlagen ved at røre salt og sukker ud i vandet, til
det er opløst. Tilsæt laurbærblade, og kom kødet i lagen. Sæt
den i køleskabet i ca 12 timer.
Bland
herefter alle ingredienserne til krydderiblandingen. Gnid dem ind i
kødet, og lad det stege i en 100 -110grader varm ovn, indtil
stegetermometeret viser 95 grader. Skru evt. temperaturen op til 110
grader. Det tog mig cirka 9 timer ved 110 grader. (1,2kg)
Lad
kødet køle af en smule, inden du piller det fra hinanden med to
gafler. Jeg serverede min Pulled Pork i en grov sandwich bolle med
coleslaw, barbecue sauce og løgringe, Det kan også serveres i
burgerboller.
Coleslaw: ca 4 pers
What
to:
½
lille hvidkålshoved
3-4
gulerødder
1
stang blegselleri
100
gr. mayonnaise
200
gr. cremefraiche
1
spsk. dijon sennep
1
spsk worcestershire sauce
salt,
peber, sukker
Who
to:Riv
gulerødder og blegselleri på den grove side af råkostjernet. Skær
hvidkål i fine strimler. Rør mayonnaise og yoghurt sammen med
sennep, worcestershire sauce og smag til med salt, peber og lidt
sukker.
De
revne grøntsager vendes i dressingen og det hele sættes på køl.
Den må gerne stå og trække i en times tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar