Key
Lime Pie....
what to:
250 g digestive kiks
3 spsk sukker
1 tsk kanel
140 g smør
4 stk lime frugter
400 g kondenseret mælk
5 stk æggeblommer
how to:
tænd ovnen på 160 grader.
Knus kiksene fint sammen med sukker og
kanel.
Smelt smør og bland med
kiksekrummerne.
Kom massen i en smurt tærteform og
pres det godt sammen.
Bag den i ca 6 min.
Riv skallen af tre lime frugter og pres
saften af 4 lime frugter 1 dl saft i alt.
Pisk kondenseret mælk, lime saft, lime
skal og æggeblommer sammen.
Fordel massen over kikse bunden og bag
den i 15-20 min eller til den har sat sig i kanten og lidt på
midten.
Lad tærten afkøle i formen og sæt
den på køl i mindst 2 timer.( hvis du vil have marengs låg så af
køl tærten lidt af skru ovnen op til 225 grader, fordel marengsen
over den lune tærte og bag den i ca 10 min eller til marengsen er
gylden). Skal stadig mindst 2 timer på køl før servering.
marengs låg:
4-5 stk æggehvider
150g sukker
saften af en ½ lime
Pisk æggehvidene stive og kom sukkeret
i lidt af gangen rør tilsidst lime saften i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar