Nytårs aftens dag var jeg på arbejde og d. 01.01.2013 stod den atter på arbejde så vores nytår skulle forløbe stille og roligt, vi var fire ialt og den gode mad var i højsæde og hyggeligt var det....
Menuen bestod af snitter med røget laks og reje mousse til nytårs talen.
Forretten var jordskokke suppe med ristet serano.
Hovedretten var tapas i mange variatoner.
Desserten var en triologi af panna cotta vanille m passionsfrugt sirup, hvid chokolade m lakrids og mørk chokolade m Kaluha....
Jeg var selv svært tilfreds med jordskokke suppen så I får lige opskriften....
Jordskokkesuppe
m sprødstegt serano:
ca 4 pers
what to:
400g
jordskokker, skrællet vægt
100g løg,
pillet vægt
150g
kartofler, skrællet vægt
2 spsk
olivenolie
8 dl
hønsebouillon
2,5 dl fløde,
38%
2spsk
citronsaft
salt og peber
150g
sprødstegt seranoskinke
1spsk frisk
timian
2fed hvidløg
how to:
Skæl
jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker.
Pil løg og
skær dem i tern.
Rist grønsager
og timian i olien og tilsæt hønsebouillonen. Lad det simre i ca 20
min og tilsæt fløde. Lad set simre yderlig i 5 min til alt er mørt.
Blendt suppen
og smag til med citronsaft, salt og peber.
Serano ristes i
ovnen til den er sprød.
Anret rygende
varm og strø seranonen over suppen.
Server evt m
flutes.
Det er jo ingen sag at invitere gæster når de står for kranse kage toppen og kranse kage konfekten og oven i købet har en fin hæklet gave med i form af en sløjfe.....
For opskrift på kranse kage så tjek lige frøken F`s blog: http://vanillaicecreamandfleamarketbargains.blogspot.dk/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar