7. februar 2013

american pie....


Apple pie....

ca 8 pers
what to:
fyld:
8-9 stk æbler
50 g sukker
50 g brun farin
2 tsk kanel
2 spsk citronsaft
2 spsk smør
1 spsk maizena
dej:
350 g hvedemel
220 g smør
2 spsk sukker
1 nip salt
½ dl koldt vand
how to:
Mørdej : Kom mel, sukker og salt i en skål og bland det sammen. Skær det kolde smør i små tern og smulder det ud i melet. Saml dejen med det kolde vand. Pak dejen i husholdningsfilm og kom den på køl i mindst en time ( kan med fordel laves dagen før). Halver dejen og den ene halvdel rulles ud og kommes i en tærteform, den skal nå ud over kanten. Sæt formen på køl indtil æblefyldet er klar.
Fyld : Æblerne skrælles, skæres i kvarte og kernehusene fjernes, kom dem i en skål med de to slags sukker, citronsaft og krydderier. Vend det hele rundt og kom æblerne i en si, og lad dem ligge over en skål i mindst 2 timer. Væsken, der er dryppet af, kommes i en lille gryde sammen med de to spiseskefulde smør. Lad det koge ind til en tynd karamelmasse.
Vend evt æblerne med maizena og kom æblerne i den dejbeklædte form. Lad dem forme en lille top. Hæld karamellen over, og rul det sidste mørdej ud til et låg. Prik med en gaffel. Pensl evt med lidt æg og bag ved 200 grader i 50 minutter. Karamellen boble op gennem hullerne, når kagen er færdig.
Server den lun, med cremefraiche eller vaniljeis til.



Denne æbletærte kræver lidt arbejde men er det hele værd og man kan sagtens varme evt. rester i mikro ovnen for den er allerbedst når den er lun....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar