3. marts 2013

cheese cake made with love.....

og gele....
 



Den fulde portion med rabarber gele.... 


Cheese cake m rabarbergele....
Denne portion passer til en springform som giver en høj kage med meget ostefyld men vist man som mig er mere til en lav der passer i en rigtig tærteform så halver portionen.....

Bund:
150 g smør
300 g digestive kiks
1tsk kanel
100 g sukker
Creme:
4 blade husblas
400 g flødeost naturel ( ikke light )
1 lime, saften og revet skal heraf
1½ dl cremefraiche 18 %
150 g flormelis
4 dl piskefløde
1 stk vanilje stang

Rabarber gele: (der kan laves gele af alle slags frugt og bær alt efter ønske)
200g rabarber
1 ½ dl sukker
3 blade husblas
saften af 1 lime
Smelt smørret. Knus kiksene fint sammen m kanel og sukker . Rør kiksene samme med det smeltede smør. Smør en springform eller en tærteform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.
Rør flødeost, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål.
Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Husblassen udblødes i en skål med koldt vand i ca 10 min. Varm lime saft og ca ½ dl vand, lige før det koger tages det af varmen og husblassen smeltes heri.
Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.
Kom flødeostcremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt
kagen i køleskabet 3 timer til cremen har sat sig.

Rabarbergele
Kog rabarberne friske eller frosne sammen m sukker og lidt vand mas dem gennem en si varm saften op igen og tilsæt saften af en halv lime og husblas som smeltes i den varme saft.
Hæl føtst saften over cheese caken når den er lettere afkølet men før den bliver til gele.


          Her er den lave version med ribs og solbær gele....

Håber den kan bruges som inspiration har selv stykket den sammen af flere forskellige cheese cake opskrifter og syntes den her rammer min smag....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar