Så får i lige opskriften på lidt suppe....
Fransk
løgsuppe med ostebrød
ca 4-6 pers
• 1
kg løg
• 25 g smør
• 1 tsk. salt
• 1 tsk. sukker
• 3 spsk. hvedemel
• 1,8 l okse eller kalve fond
• 2 dl hvidvin
• 3 fed hvidløg
• salt og friskkværnet peber
• ca. 3 spsk. friske timianblade
• 25 g smør
• 1 tsk. salt
• 1 tsk. sukker
• 3 spsk. hvedemel
• 1,8 l okse eller kalve fond
• 2 dl hvidvin
• 3 fed hvidløg
• salt og friskkværnet peber
• ca. 3 spsk. friske timianblade
Ostebrød
• 4-6 skiver brød
• 4 dl revet gruyèreost eller anden fast ost der smager af lidt
• 4-6 skiver brød
• 4 dl revet gruyèreost eller anden fast ost der smager af lidt
1.Pil
løgene, og skær dem i tynde skiver. Svits dem i smør i en gryde
ved svag varme i ca. 15 minutter, til de er bløde og blanke.
2.Drys
salt og sukker over løgene. Skru lidt op for varmen, læg låg på
gryden, og lad løgene småsimre i ½ time. Rør en gang imellem, og
pas på, at løgene ikke brænder på.
3.Tilsæt
mel, og bland det godt sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og fond og lad suppen småkoge under låg i 30
minutter. Fjern skum fra overfladen med en ske.
4. smag til med salt, peber og timian. Hæld evt. suppen i ildfaste portionsskåle.
4. smag til med salt, peber og timian. Hæld evt. suppen i ildfaste portionsskåle.
5.Ostebrød:
Læg en skive brød oven på hver portion suppe, og drys med revet
ost.
6.Sæt
de fyldte suppeskåle i en varm ovn, og tænd for ovnens
grillfunktion. Når osten er smukt gylden, er suppen klar til
servering.
Da jeg ikke har suppe skåle der kan gå i ovnen har jeg serveret brødet ved siden af.....
Lidt til at holde varmen på velbekomme....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar