28. april 2013

marengs....

& prima ballerina

fantastisk marengs kage/dessert opkaldt efter en russisk balletdanser....
Pavlova er egentlig ret nem at have med at gøre bare man pisker æggehviderne godt stive og med en røremaskine er det lige til at have med at gøre.....


Pavlova



what to:

6 stk. æggehvider

300 g. sukker

3 spsk. Kakao

1 knivspids salt

100 g. god mørk chokolade( kan undlades)

1 lille skvæt eddike

½ l. piskefløde

hindbær/andre syrlige bær



how to:

Pisk æggehviderne meget stive.



Pisk sukkeret i lidt af gangen, kom et lille skvæt eddike i.



Si kakaoen i (brug si for at undgå klumper) kom hakket chokolade i og vend det forsigtig sammen, undgå at røre for meget da det får æggehviderne til at falde sammen.



Kom massen ud på bagepapir form dejen så høj så mulig.



For varm ovnen på 150g ikke varm luft. Når kagen sættes ind skrues ned på 130g bages i 5 kvarter.



Tag kagen ud af ovnen køl ned pisk fløde til skum hæld oven på kagen og fyld op m bær.



Kagen skal være lidt rå i midten og må gerne være sprækket.


1 kommentar: