29. august 2012

terrasse finale -

eller næsten.....

Ombygning eller rettere opbygning af terrassen er færdig næsten.... der er kommet have møbler til, krukker er plantet til og der er malet færdigt men mit højbed er endnu ikke fyldt med jord og plantet til og det bliver det altså først til forår.....



Et af de mindre have projekter i år har været at lægge sten rundt om frugttræerne for at slippe for at fjerne ukrudt og for at beskytte de fine små træer....


en af det to pære det blev til i år slow and steddy wins the race.....

tak til søster for at have lavet fine Sankthans urt til mig.....



Have sæsonen er ved at være slut men jeg håber jeg får tid og råd til at få købt og plantet mit længe ønskede  espalier med Discovery æbler....  

   

24. august 2012

tattoo update....

purple haze....

Det begynder at ligne noget men der er stadig lang vej endnu inden der er en hel arm dækket.....


igår fik jeg lavet piskeris og den lilla og turkise baggrund og fik streget det fine Home Made skilt op......






21. august 2012

this and that-

and then some.........

Her kommer der en "næsten" billed blog....


Klumpen eller Mojo var lige en tur forbi dyrlægen efter lidt pencelin og en parabol, så kan man måske lære ikke at klø til det bløder....

Om ikke andet er det temmelig skægt at se ham manøvre rundt med parabol på ;-)



Jeg har været nok en tur forbi Aarhus tattoo center hos Casper Mack og kom denne gang hjem med tærte....

Jeg har allerede en tid på Torsdag igen og så må vi jo se hvad den tur bringer....



Vi laver stadig badeværelse og er langt bagefter plan men sådan er det når man får det forkerte leveret og ens murer skal på ferie men jeg har fået loft op og væggene er grundet og som i kan se på billedet er der købt knager til håndklæder.....


Nok for denne gang tror snart jeg skal have smagt på nogle af de sidste varianter fra Ben & Jerrys 13 rigtige.... 

19. august 2012

mere kogt fløde...

God i varmen, god til fest og god til hverdag..........





Panna Cotta m hvid chokolade og lime gele. ca 6 pers

Panna Cotta:
3 blade husblas
5 dl piskefløde
1 ½  dl sukker
100 g hvid chokolade

lime gele:
saften af 2 lime
1 ½ spsk sukker
1 dl kogende vand
2 blade husblas

Læg husblassen i blød i kold vand i 10 minutter.
Kom fløde og sukker i en kasserolle og lad det koge op, kom den smeltede hvide chokolade i ( jeg smelter min i mikroovnen). Tag kasserollen af varmen. Klem vandet af husblassen og smelt den i den varme fløde.  Sigt massen og fordel den i 6 portions glas. Husk der skal være plads til gele.
Sæt dem i køleskab i mindst 3 timer eller natten over.

Pres saften af de 2 lime i et glas tilsæt sukker og kogende vand. Klem vandet af husblassen og smelt den i den varme saft.
Lav Panna Cottaen først og lad den stå ca 1 -2 time på køl inden du hælder gelen over.



Dette var min tredje panna cotta opskrift her på bloggen og jeg kan ikke love at der ikke kommer flere til håber i får lyst til at prøve en eller flere af dem tro mig man bliver lidt afhængig....

15. august 2012

en anbefaling...

På tur i det Sjællandske........




d.04.08 var manden og jeg på tur destinationen var København-Fredensborg-Tikøb.....


Grunden til turen var at hente en gammel motorcykel lift som var sat til salg hos en mand i Fredensborg, en lidt lang køretur bare for det så vi fik det planlagt sådan at det faldt sammen med Barnyard Rumble der blev afholdt for 7. gang lidt uden for Tikøb det kommer der et separat indlæg om snart....


Men inden alt dette slog vi lige en tur forbi Enghavevej 10  for at hilse på Kasper og Lau som har åbnet en super hyggelig shop Motorious de forhandler ny og gamle dele til Harley og får de fingrer i det sikkert også til Indien, derud over har de super fine og spøjse marskandiser fund jeg forelskede mig i et stort metalskilt men den må komme på ønske listen. De forhandler også tøj og har mærker so Eat Dust, Dickies og Frey Boots. 

Det kan kun anbefales med et besøg hvis man er i København.......








7. august 2012

Forsøgs dyr #1


Panna Cotta på ny........

Det stakkels forsøgs dyr er min mand han bliver præsenteret for lidt af hvert, denne gang var det Chokolade Panna Cotta m Espresso og Rom.....

Jeg har tidligere lavet Panna Cotta m citron og jordbær gele det er en af de nemmeste og bedste desserter og snart kommer der også en opskrift med en hvid chokolade version.....



Chokolade Panna Cotta m Espresso og rom

Panna Cotta: ca 6 pers.
3 blade husblas
½ l fløde
100 g sukker
100 g mørk chokolade
1 dl meget stærk kaffe
2 cl mørk rom
Læg husblassen i blød i kold vand i 5-10 minutter.
Kom fløde og sukker i en kasserolle og lad det koge op. Tag kasserollen af varmen. Smelt chokoladen i den varme fløde. Klem vandet af husblassen og smelt den i den varme fløde, kom den stærke espresso og rom i.  Sigt massen og fordel den i 6 portions glas/ skåle.
Sæt dem i køleskab i mindst 3 timer eller natten over.
Pynt evt. med tørrede/ friske hindbær



god fornøjelse og velbekomme.......


2. august 2012

have dag blev til bage dag...



Cookies.....

Idag skulle jeg have været en tur i haven bare for sådan lige at holde det værste ukrudt væk og få slået græsset men vejret ville det anderledes så jeg gik i køkkenet....

Der blev bagt banan muffins m hvid chokolade, american cookies og lavet panna cotta bare for sådan lige at få dagen til at gå.....

Panna cottaen har i fået opskriften på så det bliver cookies idag, de er super til at lave ice cream sandwichs ud af......



American Cookies....

Opskrift:
ca 18stk.

120 gram blødt smør
120 gram sukker
1 æg
120 gram mørk chokolade i groft hakket stykker
50 gram groft hakket mandler
2 tsk. vanille sukker
1 tsk. Bagepulver

Blandes sammen kommes på bage plader og bages i ca 15 min ved 200 grader.



Da jeg ikke selv har fået en is maskine endnu har jeg bare brugt en købe is som jeg har rørt i rørmaskinen til den blev blød nok til at smøre på cookies. Jeg kommer dem tilbage i fryseren til de er helt frosne igen de smager fantastisk og er en nem lille dessert der kan laves i forvejen......